Ta Tag I Livet

Hej på er vänner! Nu är jag här mitt i natten (igen!) och hoppas på John Blund….

Jag sitter här och tänker för mig själv…. Det är så mycket jag vill göra med mitt liv, så många ogjorda konstutställningar, sånger som vill bli sjungna och rum som vill bli fina och jag längtar såååå mycket efter att bara få dyka ut i livet och göra allt det där roliga som jag känner bara väntar runt hörnet! Men jag har kommit till en insikt, bättre sent än aldrig: Mitt fokus måste ligga på att börja må bra och bara på att börja må bra i några månader! Som det är just nu så lever jag förutom med sömnlösheten med en stor orkeslöshet, en oro som allt som oftast puttrar under ytan och en sorg som pockar på. Ungefär som en alldeles överjävlig Pms ca två till tre veckor per månad. Det är inte okej, och har hållit på så i några månader nu.

Så imorgon inleds projekt ”Må Bra” med läkarbesök och provtagning. Om några veckor har jag en tid bokad hos ”kloka gumman” som lagat mig tidigare när jag varit trasig och jag ska även prova ett homeopatmedel, eftersom jag har fått jättebra resultat med homeopatmediciner förut. Nästa vecka har jag dessutom en dejt med min vän akupunktören…. Fungerar inte det ena så fungerar väl något annat hoppas jag! Sedan hoppas jag kunna toppa det hela med någon massage och ansiktsbehandling…. :)

Övriga grejer på min ”må bra-lista” de närmaste månaderna är att börja med Qi gong för att balansera energierna i kroppen och stärka upp kroppen rent allmänt – är det någon som provat?

Sedan mitt i allt ”må bra” hoppas jag kunna klämma in lite spanskalektioner om det går… Jag är så sugen på att lära mig ett nytt språk och spanskan är ju ett av de största….. :) Dessutom känns det som att jag bygger på drömmen om fler (och längre!) utlandsresor med hjälp av det….

Den största och viktigaste insikten som har ramlat på plats på riktigt på sista tiden är att inget spelar någon roll om man inte mår bra. Lyckan måste man hitta här och nu, i sitt inre. Hittar man kontakten med lugnet, stabiliteten och tryggheten i sin själ så spelar omgivning och ägodelar ingen roll. Men kan varar rik som ett troll på en paradisö och ändå vara olycklig. Eller fattig som en kyrkråtta i en liten stuga och ändå känna sig som rikast i världen (fråga mig inte hur många par skor jag har shoppat senaste månaden för att komma fram till det, haha!!).

Det är ju så självklart logiskt, men kan ändå vara så svårt att greppa, och SÅ många människor kämpar så hårt efter att hitta lyckan någonstans utanför dem själva när det de verkligen skulle behöva göra är att sitta stilla, spendera tid med sig själv och göra sitt bästa för att skapa förutsättningarna för en kontakt med sin egen frid.

En annan sak i ”må bra- ekvationen” är att omge sig med människor som man mår bra av. Som man kan skratta med, ha roligt med men också vågar vara ledsen och sårbar tillsammans med. Vänner som ger energi och inte tar. Jag är väldigt glad över att ha flera sådana vänner i mitt liv! Tack, kära ni (och tack för den riktigt inspirerande fikastunden idag Therese, trots allt runtomkring… )!

Hur som helst så känns det oerhört skönt att äääntligen ha hittat rätt fokus! Jag känner mig glad och förväntansfull över fortsättningen, nu när det känns som att jag faktiskt börjat Ta Tag I Mitt Liv.

Hur är det med dig? Lever du det bästa liv du kan? Vad kan du göra för att bli lyckligare?

Mer sol, mer kärlek, fler fina människor och kloka fikastunder – det önskar jag mig av livet just nu!

About Lisa

Välkommen hit! Här på min blogg skriver jag om inredning, stil och mode, personlig utveckling och lchf. Du får också följa min vardag och alla mina olika projekt.  /Lisa
This entry was posted in LYCKLIG. Bookmark the permalink.

6 Responses to Ta Tag I Livet

 1. Lisa says:

  Vi är nog rätt lika du och jag :) Jag har så mycket jag vill göra, och jag gör mycket av det, men mycket av det är också en distraktion för att slippa tänka. Jag orkar inte må dåligt, så jag aktiverar mig istället. Är både bra och dåligt tror jag. Mest skulle jag behöva hitta en balans mellan de två. Låter fantastiskt att du ska ta tag i ditt liv, många av de sakerna nu nämner tror jag verkligen kan hjälpa. Stor kram och lycka till

 2. Emmy says:

  Väldigt vackert och reflekterande inlägg. Jag jobbar nästan varje dag med att vara lycklig. På senare tid känner jag mig långt mer balanserad än jag gjort på länge, men jag tror starkt på att riktigt långvarig lycka alltid kommer inifrån, precis som du skriver. Mitt må bra projekt just nu är att våga be andra om hjälp och stödja mig på folk när jag behöver det. Svårt som bara den… KRAM

 3. susanne says:

  Gumsan vad glad jag är att höra om dina insikter önskar jag vore där för att ta en kaffe på er uteplats ser fram emot att träffa dig :)

 4. Kina says:

  Lyllos dig som har tagit tag i ditt Må bra projekt. Själv dalar jag lite nu precis som jag alltid gör på hösten. Har faktiskt ingen aning hur jag ska komma till rätta med mig själv och höstarna, vintrarna.

  Kram Kina

 5. Jane says:

  Hallå vännen.
  Jag måste oxå ta tag i det där med att må bratjosan…
  Kramar i massor finaste du / Jane

 6. Viktkamp says:

  Vilket underbart inlägg, jag älskar det!
  Jag mår superbra i mitt liv just nu! =)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *