Om att lyssna på kroppen

Hej, kära ni!

Lördag… Och jag känner mig både trött och rastlös samtidigt! Just nu hade det suttit fint med en resa någonstans, det känns att vintermörkret börjar ta ut sin rätt. Det blir hur som helst en lugn lördag med lite pyssel idag! :)

Jag hittade en gammal dagbok för några veckor sedan och blev helt förskräckt över hur hårt jag drev mig själv på den tiden. Då handlade det inte om att lyssna på kroppen, utan om att tänja på alla fysiska gränser så mycket det gick för att kunna prestera det jag ville… Galet! Idag förstår jag att det viktigaste är att må bra, och om man inte lyssnar på kroppen så blir man sjuk och vad är prestationen värd då? Man lär så länge man lever!:)

Om man lyssnar på kroppen har man dessutom en bättre kontakt med sin intuition – det är lite spännande! Jag läste om en undersökning där testpersoner spelade med en kortlek som var riggad så att de skulle förlora, och redan efter ett fåtal kort signalerade kroppen att något var fel genom att handsvetten ökade. Det tog betydligt längre tid innan testpersonerna förstod det medvetet. De som hade bäst kontakt med sin kropp förstod förmodligen att spelet var riggat fortare än andra!

Hoppas att ni har en härlig lördag! Sköt om er ordentligt.

About Lisa

Välkommen hit! Här på min blogg skriver jag om inredning, stil och mode, personlig utveckling och lchf. Du får också följa min vardag och alla mina olika projekt.  /Lisa
This entry was posted in LYCKLIG. Bookmark the permalink.

2 Responses to Om att lyssna på kroppen

  1. Lisa says:

    Intressant! Har också skrivit mycket dagbok, är både kul och jobbigt att läsa om hur det var då. Spännande med Skellefteå, när flyttar ni? Då bor vi ju rätt nära varandra (med norrländska mått mätt :) ) så det skulle vara kul att ses nångång! Kram

  2. Emmy says:

    Ja ibland blir man nästan rädd när man läser gamla saker man skrivit och all press det innebar… Som du säger, man måste ta hand om både kropp och själ för att orka… Kram

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *