Matrevolutionen

År 1984 började världen jaga efter fettsnåla produkter och fiberrik mat efter ett påbud från USA. De kostråden har följt oss ända till idag och Svenska livsmedelsverket håller fast vid dem fortfarande. Vi har alla trott på ”sanningen” att man blir frisk om man äter fettsnålt och fiberrikt. Är det sant?

Vet du om att kostråden som kablades ut till  hela världen inte har en enda studie som stödjer dem? En enorm studie efter tio år som skulle påvisa kostrådets förträffliga verkan visade istället att hjärtsjuka personer i testgruppen blivit sjukare av att äta fettsnålt och fiberrikt!! Och USA:s befolkning är den fetaste i världen… Är det ett sammanträffande?

Det här och mycket, mycket mer finns att läsa i den bästa bok jag läst på väldigt länge – Matrevolutionen skriven av läkaren Andreas Eenfeldt. Jag kanske t.o.m. dristar mig till att säga att det är den bästa bok jag någonsin läst! Den har helt förändrat min syn på mat och vad som är nyttigt och onyttigt, och även om jag förstår att jag har levt i en lögn länge så känns det oerhört skönt att äntligen ha fått upp ögonen för vad som verkligen är sant gällande hälsa.

Om du är det minsta intresserad av att leva ett hälsosamt liv tycker jag att du ska läsa den. Läs den. Läs den. Läs den. :) Jag tror inte att du kommer att ångra dig!

 

About Lisa

Välkommen hit! Här på min blogg skriver jag om inredning, stil och mode, personlig utveckling och lchf. Du får också följa min vardag och alla mina olika projekt.  /Lisa
This entry was posted in Allmänt, Lchf-tips and tagged , . Bookmark the permalink.

One Response to Matrevolutionen

  1. Kina says:

    Har fått låna den boken av en kompis och ska börja med den nästa vecka. Nu är det sista semesterveckan så nu känns det inte som någon idé men på måndag då börjar vårt nya liv med lchf.
    Ha en underbar dag!
    Kram KIna

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *