Marie Serneholt-makeup: Steg för steg

Nu ska ni få se hur jag tolkar Marie Serneholts makeup som hon hade på melodifestivalen igår! Hon är verkligen bara SÅ snygg, den där kvinnan, och igår gillade jag verkligen sminket…

Det här är min version, hoppas att ni gillar den!

Min bas: Diorskin mineralfoundation, Mastertouch concealer, bronzingpuder under kindbenen.

Mina läppar och ögonbryn: Lip Injection från Too Faced i färgen Techno Buff. den ljusare brynskuggan från HM:s ögonbrynsduo.

Ögonskuggor: Ögonskuggorna kommer från 120 paletten (finns att köpa här.)

Så här gjorde jag ögonmakeupen:

Jag började med den lila skuggan – lade den i ”vecket” och på 2/3 av rörliga ögonlockets yttre del. Jag drog också ut den lite vid yttre ögonvrån.

Jag fortsatte med den svarta skuggan och lade den i en sned rombform ytterst på ögonlocket, enligt bilden.

Jag lade den svarta skuggan i en tunn linje under ögat nästan ända in till ögonvrån. Till det använde jag en liten vinklad pensel.

Jag fortsatte sedan med den vita skuggan under hela ögonbrynet och på inre tredjedelen av det rörliga ögonlocket. Längst in vid tårkanalen lade jag den vaniljfärgade skuggan som ett litet v. Jag använde även svart kajal innanför fransarna både uppe och nere.

Jag avslutade med att markera ögonbrynen, drog ett streck med flytande eyeliner längs yttre halvan av övre fransraden och så mascara. Jag suddade även ut alla skarvar och linjer ordentligt och ”städade upp” där det behövdes med tops.

Klart!

För att få till Maries look skulle man även ha satt på lite glitter på hela ögonlocket, och jag kunde nog ha behövt ett par lösögonfransar… :) Men det här är som sagt min tolkning!!

Ha en skön kväll!


About Lisa

Välkommen hit! Här på min blogg skriver jag om inredning, stil och mode, personlig utveckling och lchf. Du får också följa min vardag och alla mina olika projekt.  /Lisa
This entry was posted in Dagens makeup, Tutorials and tagged , . Bookmark the permalink.

4 Responses to Marie Serneholt-makeup: Steg för steg

 1. Kina says:

  Så snyggt! Jag bara måste ta mig i kragen vad gäller make up, jag är så satans lat och för tillfället gråter jag i tid och otid och då är det verkligen ingen hit med makeup :) Hoppas du haft en bra söndag.
  Kram Kina

  Lisa svarar: Å, kära vännen, vad tråkigt! Hoppas att det vänder snart! Jättestora stödkramar.

 2. Helen says:

  Du ser 1000 gånger bättre ut än M, basta!
  Hoppas att helgen varit go och gla!

  Kramar

  Lisa svarar: Ojojoj, vilken jättekomplimang! Fast jag har svårt att hålla med… :)

 3. Emmy says:

  Cool sminkning! Alskar de lila tonerna! Jag laser ocksa tokmycket, plojde damernas detektivbyra innan jag flyttade fran sverige for nagra ar sedan, alskar hans satt att skriva. Kram

 4. Jane says:

  Men du är helt enorm på att sminka dina ögon !
  Hoppas att vi träffas någon gång. Och i så fall skulle jag betala hur mycket som helst för att få mina ögon sminkade så där bra.
  Fast du är ju ung och vacker. En annan är ju bara vacker nuförtiden (Blink)
  Kramar i massor tjejen / Jane

  Lisa svarar: Tack! Vilken fantastisk komplimang! :) Ses vi någon gång sminkar jag dig så gärna! Mitt gage blir en stor kram… :)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>