Lchf-tillbehör: Blomkålsris

Blomkålsris var en ny bekantskap för mig när jag provade göra det i helgen! Det smakar inte direkt som ris (godare, tyckte både jag och mina gäster!), men det var milt i smaken och passar bra som risersättning rent konsistensmässigt.

Så här gjorde jag:

Jag rev ett helt blomkålshuvud, inklusive stammar (fast jag rensade förstås bort blast och de fula delarna), på den grova sidan av rivjärnet. Sedan smälte jag ca. 25 gram smör i en stekpanna och stekte blomkålsrivet tills det fått lite färg. Jag kryddade med örtsalt och en liten uns vitpeppar, och serverade blomkålsriset till en ganska kryddstark kycklinggryta. Det passade perfekt! Prova det om ni känner för omväxling till riset – det rekommenderas varmt av mig! :)

 

About Lisa

Välkommen hit! Här på min blogg skriver jag om inredning, stil och mode, personlig utveckling och lchf. Du får också följa min vardag och alla mina olika projekt.  /Lisa
This entry was posted in Recept and tagged , , . Bookmark the permalink.

3 Responses to Lchf-tillbehör: Blomkålsris

 1. Lisa says:

  Tack för receptet! Låter väldigt intressant, och enkelt! Kram

 2. Emmy says:

  Låter riktigt gott! Kram

 3. Kina says:

  Det där såg spännande ut, det måste jag prova:) Tack för tipset.
  Kram Kina

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *