Kloka gummans klokheter

”Du är hemskt elak mot dig själv.”
Äsch då, tänkte jag och skruvade lite obekvämt på mig.
”Jo, din mormor säger att du är hemskt, hemskt elak mot dig själv.”
”Hemskt, hemskt elak är jag väl inte…” protesterade jag lamt. Det faktum att mormor varit död i mer än trettiofem år bekymrade mig inte lika mycket.

Men visst hade hon rätt, kloka gumman (och mormor också) när de slog fast det grundläggande problemet. Tankarna skapar ju så klart en känslorespons, och genom att förändra tankarna förändras känslorna! Klassiski KBT. Lösningen då? Mer uppmärksamhet på tankar och handlingar och att åskådliggöra tankarna genom att sätta dem på pränt för att se dem och kunna ändra på dem. Och en skiva med visualiseringsövningar för att programmera om tankarna. Lite som elitidrottarna jobbar när de ser sig själva spränga målsnöret innan loppet.

På natten drömde jag om att jag gjorde slut med ett ex. som behandlade mig illa, och jag tog det som ett budskap. Från och med nu gör jag slut med elaka och nedsättande tankar, respektlösa handlingar och alltför högt ställda krav! De är inte välkomna lägre. Och på det sätet gör jag plats för det nya – för kärleken, omtänksamheten och mildheten.
Och det känns skönt, riktigt skönt, att leva i den nya, snälla verkligheten jag skapar åt mig själv!

Kram på er.

About Lisa

Välkommen hit! Här på min blogg skriver jag om inredning, stil och mode, personlig utveckling och lchf. Du får också följa min vardag och alla mina olika projekt.  /Lisa
This entry was posted in LYCKLIG. Bookmark the permalink.

6 Responses to Kloka gummans klokheter

 1. Lisa says:

  Låter fantastiskt! Vad härligt för dig, och vad glad jag blir. Kram

 2. Jane says:

  Ååh!!! Vad bra !
  Det finns ingen anledning att låta krångel och tjafs ta över ens liv.
  Kramar i massor och hoppas att du fortsätter så här nu …
  Kramar i massor / Jane

 3. Kina says:

  Heeeej! Kul att höra ifrån dig :), tack för snälla ord, det behövs just nu kan jag säga. Jag bråttas också med elaka tankar om mig själv och från andra personer (på jobb) och det är drygt. Låter som jag också skulle behöva lära mig ditt nya sätt att leva, det låter väldigt sunt och rätt! Ha det gott!

  Kramar Kina

 4. Du är klok och modig :)

 5. Jane says:

  Tittar in igen och kramar omdig vännen.
  Kramar i massor finaste du / Jane

 6. Kina says:

  Kikar in och önskar dig en finfin lördag:)
  Kram KIna

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *