Gulashsoppa med ostplättar (lchf)

Här är receptet på soppan! Den är lika god oavsett om man vill äta enligt lchf eller inte…. :)

Så här gjorde jag:

Bryn 700- 800g köttfärs i en klick smör tillsammans med en finhackad lök, och ett par pressade vitlöksklyftor. Tillsätt två små finhackade morötter och ett par dl. finhackad vitkål och låt fräsa med en stund. Salta opch peppra. Tillsätt en burk krossade tomater och en liter vatten,, lite tomatpure’ och en köttbuljongtärning och låt koka 20 – 30 minuter tills grönsakerna är mjuka. Krydda mer om du vill – jag använde cayennepeppar och paprika och en liten aning sambal oelek för att få lite sting. Mot slutet tillsatte jag också basilika och oregano.

Medan soppan kokar  tillreder du ostplättarna:

Riv 2 dl hushållsost och blanda med 1 dl. parmesanost. Vispa ett ägg och rör ner osten. Klicka ut på bakplåtspapper, strö över solrosfrön om du önskar och grädda i 250 grader tills osten har fått färg.

Servera med en klick créme fraiche.

Smaklig måltid!

 

About Lisa

Välkommen hit! Här på min blogg skriver jag om inredning, stil och mode, personlig utveckling och lchf. Du får också följa min vardag och alla mina olika projekt.  /Lisa
This entry was posted in Recept. Bookmark the permalink.

One Response to Gulashsoppa med ostplättar (lchf)

  1. Viktkamp says:

    mums, detta ska jag testa =)

    Tack för den fina kommentaren hos mig, så sant.. fel person kan ta död på motivationen, det har jag fått erfara några gånger. Trodde verkligen inte folk var så missunnsamma när det gick bra för andra.

    Kram

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *